Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Δέσποινα Σπανούδη υποψήφια Περιφερειάρχης με το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”

Δελτίο τύπου
Υποψήφια περιφερειάρχισσα με το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”

η Δέσποινα Σπανούδη


Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” επέλεξε να εκπροσωπηθεί, στις εκλογές του Νοεμβρίου και από τη θέση της υποψήφιας περιφερειάρχη, με τη Δέσποινα Σπανούδη. Η επιλογή της έγινε μέσα από τις εργασίες της ανοιχτής συνέλευσης του “Αυτοδιοικητικού κινήματος”, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/9, στη Λιβαδειά.

Η Δέσποινα Σπανούδη είναι χημικός μηχανικός με μακρά επαγγελματική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Ζει και εργάζεται στη Bοιωτία. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη και συντονίστρια της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον. Έχει έντονη συμμετοχή σε πολλές τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες για ζητήματα περιβάλλοντος, βιομηχανικής ρύπανσης, ενεργειακών δραστηριοτήτων και υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων στην περιοχή της Στερεάς και όχι μόνο. Με την παρουσία της έχει συμβάλλει στην ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του Κορινθιακού, Ευβοϊκού και Μαλιακού κόλπου, της προστασίας των ορεινών όγκων της Γκιώνας, της Οίτης και του Ελικώνα.

Στο πρόσωπο της Δέσποινας Σπανούδη και, κυρίως, στην παρουσία του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς” αντανακλάται η ελπίδα για μια δυναμική παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Στερεάς των ενεργών πολιτών της περιοχής μας, που το δημιούργησαν, χωρίς εξαρτήσεις και διαμεσολαβήσεις. Αυτών που, μέσα από τη δραστηριότητα πλήθους φορέων και κινήσεων πολιτών, δίνουν καθημερινά τη μάχη για μια άλλη προοπτική στην περιφέρεια Στερεάς, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών. Αυτών που δεν διστάζουν να συγκρουστούν με οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα και κατεστημένες εξουσίες. Αυτών που, ταυτόχρονα, αντιμάχονται στην πράξη τις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας. Ιδιαίτερα, σήμερα, σε συνθήκες σκληρής επιτήρησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επιβολής αντιλαϊκών και αντικοινωνικών μέτρων.

Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”, μακριά από λογικές απονομής κομματικών χρισμάτων και με διαδικασίες ανοιχτές και διαφανείς, μπαίνει στην προεκλογική μάχη με αισιοδοξία και με την ελπίδα να ταράξει τα τελματωμένα νερά της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια της Στερεάς. Επιχειρώντας να ανατρέψουμε τις συνέπειες του “Καλλικράτη”, που εκτός των άλλων, οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη περιθωριοποίηση τις τοπικές κοινωνίες .

Στη συνέλευση του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς”, επίσης:
• οριστικοποιήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του σχήματος
• εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο κείμενο της διακήρυξης, και
• δρομολογήθηκαν όλα τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα για την αποτελεσματική διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής μάχης

14/9/2010

“Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”

http://periferiastereas.blogspot.com/


Επικοινωνία:
protovoulia.stereas.evias@gmail.com
τηλ. 6942984299 (Τάσος Κεφαλάς)

7 σχόλια:

  1. Χαιρετίζω την επιλογή της Δέσποινας Σπανούδη ως υποψήφιας περιφερειάρχη από το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”.

    Εύχομαι καλή επιτυχεία στο σύνολο του συνδιασμού, με μια ευχή για ένα ξεκίνημα με διορατικές προοπτικές!

    Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ
    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους, ένας λόγος να πάμε να ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύλλα Παπαγιαννοπούλου15 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:57 μ.μ.

    Ψυχή Βαθιά ! σύντροφοι της Στερεάς και ιδιαίτερα σε σένα Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην εποχή του μνημονίου που διανύουμε, μαζί με την απαξίωση των κυρίαρχων κομάτων που μας έφτασαν ως εδώ, όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα ακούγονται φωνές για την ανάγκη ύπαρξης υποψηφίων από τα κάτω.
    Ικανών, έμπειρων, τίμιων και κυρίως ανεξάρτητων από τα ποικίλα επιχειρηματικά συμφέροντα και από το κοματικό star system, που προωθεί συνήθως τους πλέον ευλύγιστους και συνάμα ανίκανους οσφυοκάμπτες.
    Η στήριξη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος και της Δέσποινας Σπανούδη, είναι ενδεδειγμένη για όσους τουλάχιστον υποστηρίζουν την παραπάνω αναγκαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταθείτε σταθερά ενάντια στην κομματοκρατία, την πολιτική πατρωνία και την τρόικα. Δώστε ελπίδα στους πολίτες με την κάθοδό σας σας ακομμάτιστος συνδυασμός. Καλή επιτυχία!!!
    Με χαρά να φιλοξενήσουμε τις απόψεις σας στον Ακτιβιστή http://activistis.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μοναδική σε ολόκληρη την Ελλάδα αυτή η πρωτοβουλία που έρχεται να δώσει αυτό που θέλουμε και τα κόμματα δεν έχουν την ικανότητα να μας δώσουν. Την κοινή δράση.
    Δεν υπάρχει καλύτερος εκφραστής αυτής της προσπάθειας από την Δέσποινα την Σπανούδη που την παρακολουθούμε χρόνια τώρα αεικίνητη με την αξιοπρεπή και μαχητική στάση της.
    Ευχόμαστε η προσπάθεια να πάει καλά και να αποτελέσει πυξίδα και για την υπόλοιπη Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή