Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο Ανδρέας Βασιλείου υποψήφιος με το "Αυτοδιοικητικό κίνημα" στην Εύβοια

Ο Ανδρέας Βασιλείου γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στις Ροβιές Εύβοιας. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στις μαθητικές κινητοποιήσεις 1990-91, στο Λύκειο Λίμνης, και μέχρι το 1994 συμμετείχε σε πληθώρα τοπικών κινήσεων και συλλόγων.

Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπου συμμετείχε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση, απ' όπου αποχώρησε διαφωνώντας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δραστηριοποιήθηκε ανεξάρτητα στο φοιτητικό κίνημα. Παράλληλα, εργαζόταν σαν ραδιοφωνικός παραγωγός και σχολιαστής, μέχρι την επιστροφή του στην Εύβοια το 2000, όπου μέχρι σήμερα απασχολείται στη μικρή οικογενειακή τουριστική μονάδα.

Από το 2001 ενεργό μέλος της Μ.Κ.Ο. Μεσόγειος SOS. Το διάστημα 2004-2006 αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Νέων για την Κοινωνική Οικολογία - Ηλιόσποροι. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας. Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, συντονιστής της Θεματικής Ομάδας Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2009.

2 σχόλια: