Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Mια καταγγελία της Πρωτοβουλίας πολιτών Θήβας ενάντια στα διόδια

ΑΝΤΙΠΡΑΞΗ Ή ΑΝΤΙ ΠΡΑΞΗΣ

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πόλη της Θήβας: το φάντασμα του τραμπουκισμού.

Μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Θήβας Ενάντια στα Διόδια» παρευρέθησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου με σκοπό την επίδοση ψηφίσματος που αφορά τις κινητοποιήσεις για τα διόδια καθώς και την τοποθέτηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων σε σχέση με το θέμα.
Αφού παρακολουθήσαμε όλη τη συνεδρίαση, της οποίας ένα μεγάλο μέρος είχε να κάνει με τη διευθέτηση οικονομικών οφειλών του Δήμου προς εργαζόμενους και προμηθευτές και αφού προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε το σοκ που προήλθε από τα οικονομικά μεγέθη, τη διαχείρισή τους αλλά και τα επιχειρήματα που ακούσαμε, ήρθαμε αντιμέτωποι και με μία ακόμη ευχάριστη έκπληξη.

Αντιπρόσωπος εκλεγμένος αποφάσισε προφανώς ότι δεν είχε αξία να ακούσει αυτά που έχουμε να πούμε και να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, για την οποία αν δεν κάνουμε λάθος έκαστος σύμβουλος λαμβάνει το συμβολικό ποσό των 90 ευρώ. Ταυτόχρονα επέλεξε να απαντήσει σε πολιτικές μομφές που αφορούσαν την πολιτεία του με έναν τρόπο που κατά τα φαινόμενα του είναι ιδιαιτέρως οικείος. Επιδόθηκε λοιπόν σε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, σε εκτόξευση απειλών και επίδειξη της σωματικής ρώμης του ιδίου καθώς και πιστού εκλεγμένου συντρόφου του που είχε προστρέξει προς υπεράσπισιν του Δικαίου. Φυσικά το συμβούλιο διεκόπη χωρίς να τοποθετηθεί για τα διόδια. Αυτό βεβαίως είναι κάτι που θα δοθεί η δυνατότητα να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση στην οποία επίσης θα παρευρεθούμε.

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης στρεφομένης προς την κίνησή μας ή προς μέλη της θα μας βρει απέναντί της αποφασιστικά και μαχητικά. Ξέρουμε ότι η παρουσία μας ξενίζει κάποιους αλλά ήρθαμε για να μείνουμε. «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα άλλο από τις αλυσίδες μας» αντιθέτως με κάποιους που μάλλον έχουν να χάσουν πολλά.

ΥΓ. Ξεχάσαμε να πούμε ότι ο αποχωρήσας έχει διατελέσει δις Δήμαρχος Θηβαίων. Αλλά αυτά τα κρίνει η Ιστορία…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου