Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

«ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Από την Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας το Δελτίο Τύπου Τρίτη 22 Μαρτίου 2011
Στοιχεία επικοινωνίας: Υπευθ. Kουκουράβας Δημήτρης, Κάδμου 21,ΤΚ 10442 Αθήνα, τηλ.-φαχ 2105141814,6944394410
Site: www.prassia-eyrytanias@blogspot.com e-mail: dkoykoyravas@yahoo.gr,
Προς: Υπουργεία-Πρωθυπουργός-Φορείς-Δήμους-Νομαρχία-Βουλευτές-ΜΜΕ-Συλλόγους


Θέμα: «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
Με οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία καταργούνται/συγχωνεύονται τρία δημοτικά σχολεία(Ν.Αργυρίου-Κέδρων-Τοπολιανα) στον Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας.
Έτσι απλά εν μία νυκτί τρία σχολεία διαγράφησαν από τον εκπαιδευτικό χάρτη των ορεινών Αγράφων αφήνοντας άναυδους την τοπική κοινωνία,μαθητές και δασκάλους. Χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό, χωρίς να έχει εξασφαλίσει πόρους για την μεταφορά των μαθητών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα γεωγραφικά κριτήρια της δύσβατης περιοχής και οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες και με κριτήρια αποκλειστικά οικονομικά συντελούν στην εγκατάλειψη και τον παραπέρα μαρασμό των χωριών μας.
Οι μαθητές από τα Κέδρα θα πρέπει καθημερινά να διανύουν 32 ολόκληρα χλμ δύσβατου και κακοτράχαλου επικίνδυνου δρόμου για να πάνε στο Ραπτόπουλο. Δρόμος που στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές θρηνήσαμε θύματα.
Για εμάς τους κατοίκους της Πρασιάς οι μαθητές των Αγράφων αλλά και όλης της χώρας δεν είναι αριθμοί αλλά η γενιά που στο μέλλον θα χτιστεί πάνω της η Ελλάδα, αλλά και η βάση του πυλώνα της αυριανής ανάπτυξης του τόπου.
Γι αυτό σαν Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας ζητάμε την ΑΡΣΗ της άδικης και πρωτόγνωρης πρότασης του Υπουργείου Παιδείας
Το δικαίωμα στη μόρφωση αποτελεί Συνταγματικό Δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας.

Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας
Για την διάσωση –προβολή και ανάδειξη της πολιτισμικής και βυζαντινής κληρονομιάς της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου