Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Αιφνίδια επίσκεψη του περιφερειάρχη στη Σκύρο ενόψει κρίσιμης γνωμοδότησης. Τυχαίο;


Με συνοδεία τους περιφερειακούς συμβούλους Πίσκινα (ΠΑΣΟΚ), Γκάβαλη (ΝΔ) και Στουπή (ΣΥΝ), ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επισκέφτηκε αιφνίδια την Σκύρο εχθές Σάββατο, για συνάντηση που έγινε με τον δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και φορείς, σχετικά με τα προβλήματα του νησιού. Ωστόσο, η απουσία εκπροσώπων από τους υπόλοιπες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, προκαλεί εύλογα απορίες. Τυχαία ελλιπής ενημέρωση; ή μήπως σκοπιμότητα προκειμένου να απομονωθούν οι φωνές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αιρετικές, σε μια εποχή που διάφοροι κύκλοι καλλιεργούν την συναίνεση στο όνομα της δήθεν «ανάπτυξης», σχετικά με την εγκατάσταση των 111 ανεμογεννητριών στο νησί;
Είναι τυχαίο ότι το θέμα είναι στην τελική ευθεία και η μελέτη έχει έρθει στην περιφέρεια για γνωμοδότηση; Είναι σύμπτωση η εκδήλωση ενδιαφέροντος της περιφερειακής αρχής για το μέλλον των Σκυριανών, που σύσσωμοι αγωνίζονται ενάντια στις μοναστηριακές αιολικές μπίζνες εδώ και πέντε χρόνια;
Ή μήπως με την δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας, καλούνται όλοι να συμμορφωθούν και να εκποιήσουν τον τοπικό πλούτο, απεμπολώντας κάθε προοπτική για το μέλλον;



3 σχόλια:

  1. Τι δεν γνωρίζουμε για τη συνάντηση:

    Τι χαρακτήρα είχε η επίσκεψη Περγαντά στο νησί;
    Υπήρξε πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο ;
    Και αν υπήρξε γιατί δεν κοινοποιήθηκε στα μέλη του Περ. Συμβ. ;
    Ποιος καθόρισε και με ποια κριτήρια αυτή την επιλεκτική εκπροσώπηση του Περιφ. Συμβουλίου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και τι γνωρίζουμε:

    - το Αυτοδιοικητικό κίνημα ως περιφερειακή παράταξη δεν ενημερώθηκε

    - η μόνη ανακοίνωση τύπου στάλθηκε από το γραφείο Περγαντά την Παρασκευή στις 3.35 το μεσημέρι

    και είχε τη σημειολογία της:

    "Το Σάββατο 08/10/2011 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα βρίσκεται στην Σκύρο, όπου στις 11:00 θα γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύρου, στην αίθουσα του Δημαρχείου, παρουσία συνεργατών Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων του νησιού, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα του Δήμου Σκύρου."


    Φαίνεται ότι δεν λογιζόμαστε ανάμεσα στους συνεργάτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι καλά που δεν τον βάλανε να κάνει τον συντονιστή του πυροσβέστη! όπως κατά την επίσκεψη του Περιφεριάρχη Αθανασίου Σκορδά στη Σκύρο, ίσως και να τον ενημέρωσαν για το πόρισμα των αιτιών των πυρκαγιών κατόπιν ΚΑΙ δικής του ανησυχίας.

    Σίγουρα θα έφυγε κι αυτός ΚΑΙ εξ ιδίου ενδιαφέροντος ενημερωμένος, και με περισσή γνώση διεφθαρμένος!

    Κι ούτε θα πέσανε ψύλλοι στ΄ αυτιά του περί καταπάτησης και κατάχρησης τις δημοτικής περιουσίας, ή τι ποιος? ο αντιδήμαρχος να του είπε?? ότι το πλιάτσικο συνεχίζεται στη δημοτική χορτονομή, αλλά το ΜΟΝΟΛΚ του στο μάτι του εμποδίζει να βλέπει ΚουΚουδεξιά και σοσιαλιστικά!

    Μπα εγώ πιστεύω ότι πήγε να δώσει τα εύσημα διαπιστευτήρια τις αρωγής στη στήριξη στον κοινό τους Δήμαρχο!και να μη του καίγεται καρφί μέχρι να μας βγάλουν την ψυχή και με το ΔΝΤ μαζί.

    Έτσι κι αλλιώς το θέμα να μη μας βγει ξεφτίλα το όνομα πριν απολεύσουμε από τη ζωή, από κει πέρα μετράει το πόσο πιο πολλά αργύρια θα αφήσουν στα παιδιά ΤΟΥΣ, γιατί απλούστατα τα παιδιά δεν είναι ΟΛΩΝ παιδιά, καθότι κατ΄εξαίρεση τα σπερματοζωάρια των καταχραστών τις δημόσιας περιουσίας έχουν προέλευση γενεαλογικής πολιτικομιξίας!

    Από κει και πέρα δεν έχει και άδικο για το ότι "..κάποιοι άλλοι, προτιμούν δια της απουσίας τους, (ή ακόμα και συνταξιδιώτες) να κάνουν κριτική.." λες και δεν είναι? η δε θέλουν να είναι? ενημερωμένοι!

    Η ουσία παραμένει!
    και για την κατάργηση του ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ "ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ" και για τις κατ΄ εξαίρεση περιφράξεις οι δε λόγοι για να μη εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες δεν είναι μόνο ένας και δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή