Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ !

Σε συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας μεταττράπηκαν οι επετειακές εκδληλώσεις. Στη Λαμία, στη Θήβα, στη Λιβαδειά, στη Χαλκίδα όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι πολίτες είπαν το δικό τους ΟΧΙ.
Δεν  σκηνοθέτησε κάποιος την ίδια παράσταση σε όλη την χώρα. Είναι η κοινωνική οργή και η αυτοσυντήρηση. Και δεν θα σταματήσει.

3 σχόλια:

  1. Ζήσαμε και σήμερα στην πόλη της Λαμίας, όπως άλλωστε και στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας, την απαξίωση της κυβέρνησης από το λαό. Με κεντρικό σύνθημα την αποτίναξη της νέας κατοχής, το "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", στη Λαμία ο κόσμος της πόλης μας αποδοκίμασε την κυβέρνηση. Οι περισσότεροι μαθητές έστρεψαν το κεφάλι αριστερά, δείχνοντας την απέχθεια και την περιφρόνηση τους προς τους "επισήμους", ενω οι μαθητές ενός λυκείου βροντοφώναξαν "ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ". Απο τους πέντε βουλευτές του νομού, μόνο ένας της ΝΔ παραβρέθηκε. Οι υπόλοιποι κρύφτηκαν στα καβούκια τους. Η αστυνομική παρουσία ήταν διόλου ευκαταφρόνητη και χρειάστηκε να δοθεί μάχη για να φτάσουμε απέναντι από τους "επισημους" και να εξασκήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην διαδήλωση. Οι φωνές και τα συνθήματά μας κάλυπταν τα εμβατήρια... Στο τέλος της παρέλασης και αφού οι "επίσημοι" είχαν αποχωρήσει πραγματοποιήσαμε πορεία φωνάζοντας συνθήματα εν μέσω χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους Λαμιώτες.
    Πριν την παρέλαση προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, όπου η παρουσία του λαού της Λαμίας ήταν επίσης εμφανής με συνθήματα και αποδοκιμασίες προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της Ελληνικής Βουλής, καθώς και των τοπικών αρχόντων (δημάρχου και περιφερειάρχη).

    ΟΡΕΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια παρέλαση αλλιώτικη απο τις άλλες ζήσαμε στην Ιτέα Φωκίδας. Η πρωτοβουλία κάποιων καθηγητών να παρέμβουν στην παρέλαση ήταν η αφορμή για να εκφραστεί όλη η διάθεση του κόσμου να αντιδράσει.
    Το καθολικό χειροκρότημα και η συνεχής μαζικοποίηση της αυθόρμητης πορείας έδειξαν το επίπεδο διάθεσης του κόσμου.
    Οι μαθητές και αυτοί μεταφέροντας το κλίμα των δικών τους κινητοποιήσεων και του παλμού της κοινωνίας έστρεψαν το κεφάλι σε αντίθετη κατεύθυνση απο τις αρχές του τόπου.
    Η κυβέρνηση κρατιέται με τα δόντια με το ένα συνταγματικό πραξικόπημα μετά το άλλο με την πλήρη απαξίωση της από την κοινωνία.
    Το κτίσιμο των συλλογικοτήτων εκείνων που θα προχωρήσουν την ενωτική διάθεση του κόσμου είναι το νέο ζητούμενο.
    Ήδη η προηγούμενη περίοδος μας έχει φτιάξει την πρώτη μαγιά των ανθρώπων που πραγματοποίησαν και την παρέμβαση στην παρέλαση της Ιτέας.
    Ο αγώνας να ενωθεί η συνεχίζεται.

    Αποστόλης Τσιάμης

    Δείτε περισσότερα εδώ
    http://iteanet.blogspot.com/2011/10/blog-post_3684.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατάσταση είναι περίπλοκη, χρίζει ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με ουσία στους ναούς της ασυδοσίας των πρωτοβάθμια διαπλεκόμενων στη διαφθορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή