Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Στην κορυφή Κοκκινάρι της Γκιώνας

Αγία Ευθυμία
Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εξόρμηση εκδρομή στην κορυφή Κοκκινάρι της Γκιώνας που απειλείται από καταστροφή λόγω απόφασης για επιφανειακή εξόρυξη βωξίτη.

Στην εκδρομή συμμετείχαν άτομα που ξεκινήσαμε από την Ιτέα ,  μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου από την Άμφισσα,  από το Λιδορίκι μέλη της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ και από την Αγία Ευθυμία ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και κάτοικοι της περιοχής. Η ...
συγκέντρωση έγινε γύρω στις 10 στην πλατεία της Αγίας Ευθυμίας και στην συνέχεια με οχήματα κατευθυνθήκαμε στην Κορυφή Κοκκινάρι .
Μερικά από τα αμάξια
Οι πληγές παντού φανερές
Κατά την διάρκεια της διαδρομής είδαμε τις τεράστιες αντιθέσεις του βουνού με τις μεγάλες ομορφιές και τις τεράστιες πληγές από την μεταλλευτική δραστηριότητα.













Στην κορυφή Κοκκινάρι που βρεθήκαμε όλοι μαζί συζητήσαμε για τις επιφανειακές εξορύξεις, μαζεύτηκαν υπογραφές ενάντια στην ασύδοτη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών , τα μέλη της κίνησης του Λιδορικίου έδειξαν φωτογραφίες της καταστροφής που έχει προκαλέσει η άλλη επιφανειακή εξόρυξη στο Κόκκινο χούμα στο Λιδορίκι που είχαν τραβηχθεί την προηγούμενη μέρα και ενημέρωσαν για τις χορηγίες των εργολάβων στον Δήμο Δωρίδας.


 Στο τέλος το τσιπουράκι για τους μισούς και το τσάι για τους υπόλοιπους αποζημίωσε την παρέα για την απόφαση της να επισκεφθεί την απειλούμενη περιοχή, ενώ ανανεώθηκαν τα ραντεβού για τις επόμενες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για την προστασία της.
στην κορυφή
Η Πελοπόννησος
Υπογραφές για τις ανεμογεννήτριες


Αποστόλης Τσιάμης Φωκίδα

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν χώρες ειλικρινά σε Αφρική κλπ που η διεθνής νέα τάξη απαγορεύει και τη συλλογή βρόχινου νερού, απλά γιατί το οικειοποιήθηκε με νομικά τερτίπια, όπως όλοι οι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΚΥΡΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ.

    -ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΕΥ-ΘΥΜΟ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΠΑΛΙ.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή