Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Εισαγγελέας για τα χρέη του Μυτιληναίου στη ΔΕΗ

Μ’αυτόν τον τίτλο δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ, της 8/3/2012, ρεπορτάζ με θέμα την προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες που αναφέρονταν σε «χρέη του ομίλου Μυτιληναίου, προς τη ΔΕΗ, ύψους 107 εκατ. Ευρώ». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται οτι θα εξεταστούν και καταγγελίες για οφειλες της ίδιας εταιρείας προς τη ΔΕΠΑ καθώς και για «επιδοτήσεις 15 εκατ. ευρώ απο την Ευρ. Ενωση για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής, τα οποία θα έπρεπε να επιστραφούν».
Απο την πλευρά του Μυτιληναίου
υποστηρίζεται οτι δεν υπάρχει καμια εκκρεμότητα προς τη ΔΕΗ αφού οι δυό πλευρές συμφώνησαν, απο τον Οκτώβρη του 2010, σε έναν διακανονισμό της οφειλής που εξυπηρετείται κανονικά. Οσον αφορά στο χρεός προς την ΔΕΠΑ η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός οτι ο ΔΕΣΜΗΕ καθυστερεί να αποπληρώσει τους ηλλεκτροπαραγωγούς για την ενέργεια που του πωλήθηκε .Σε δημοσιέυμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με ημερομηνία 8/3/2012, ο Ομιλος Μυτιληναίου υποστήριξε οτι οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τον Ομιλο ανέρχονται στο ποσό των 216,55 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο της διεκδίκησης της ΔΕΗ είναι 58 εκατ. ευρώ και το χρεός προς τη ΔΕΠΑ σε 65 εκατ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, που έχει επιφορτιστεί με την εξέταση των καταγγελιών, θα έχει σίγουρα ένα δύσκολο έργο να ξεκαθαρίσει, στο χορό εκατομμυρίων ευρώ, τα νόμιμα, απο τα οφειλόμενα, αφήνοντας για το άδηλο μέλλον τις οφειλές απο το ανεξόφλητο διαχρονικό κόστος, λόγω της μη αναστρέψιμης βλάβης στα οικοσυστήματα του Κορινθιακού και της ευρύτερης περιοχής.
Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου