Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ;;

Δελτίο τύπου της
ΕΝΩΣΗΣ   ΠΟΛΙΤΩΝ   ΣΚΥΡΟΥ   ΓΙΑ   ΤΗ   ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ   ΤΟΥ   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ         
                
Την Τρίτη 13-03-2012, επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) συναντήθηκαν με εκπροσώπους της κοινοπραξίας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΣΚΥΡΟΥ Α.Ε», σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΓΕΝ.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας -η οποία σχεδιάζει να εγκαταστήσει στη μισή έκταση του νησιού Βιομηχανική περιοχή παραγωγής ενέργειας από 111 τεράστιες ανεμογεννήτριες- ζήτησε από το ΓΕΝ να της παραχωρηθούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις του ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΥΡΟΥ, προκειμένου να μεταφέρει μέσω αυτού τις ανεμογεννήτριες και λοιπά υλικά στη νότια Σκύρο !!!
Αποτελεί θρασύτατη πρόκληση, μια ιδιωτική εταιρεία, που έχει σκοπό να αποκομίσει επιδοτούμενα κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από την εκμετάλλευση ενός ολόκληρου νησιού και μιας ολόκληρης κοινωνίας, που σήμερα υποφέρει από τα σκληρότατα οικονομικά μέτρα, να ζητά από κρίσιμη μονάδα της εθνικής μας άμυνας να παραιτηθεί από την αποστολή της, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα δικά της κερδοσκοπικά σχέδια.

Να ζητούν από τους επιτελείς του ΓΕΝ να παραβούν τον όρκο τους και να απαιτούν από τη μονάδα του Ναυστάθμου Σκύρου να εγκαταλείψει τα αμυντικά της καθήκοντα για κάμποσα χρόνια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ιδιωτικής εταιρείας που θέλει να κερδοσκοπήσει σε βάρος της Σκύρου και παρά την καθολική αντίδραση του σκυριανού λαού.
Λαμβάνοντας δε υπόψη, ότι οι ένοπλες δυνάμεις Βρετανίας και ΗΠΑ απαγορεύουν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών κοντά σε εγκαταστάσεις αεράμυνας, διότι όπως απεδείχθη «μπερδεύουν» τα ραντάρ, τότε τυχόν συγκατάθεση στα αιτήματα της εταιρείας αντιλαμβάνεται κανείς τι επιπτώσεις θα έχει, αφού δίπλα στο χώρο του αιολικού σταθμού λειτουργεί μονάδα ραντάρ του ΓΕΝ !!!
Οι επιτελείς του ΓΕΝ πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι μοναχοί της Μονής Μεγίστης Λαύρας αφού εισέπραξαν τεράστια ποσά από το Ελληνικό Δημόσιο για την απαλλοτρίωση της περιοχής που εγκαταστάθηκε ο Ναύσταθμος Σκύρου, (υπόθεση την οποία τώρα ερευνά σε ανώτατο επίπεδο η Δικαιοσύνη), σήμερα ζητούν θρασύτατα και την χρήση του Ναυστάθμου !
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική και καλούμε τους αρμοδίους αξιωματικούς του ΓΕΝ να αρνηθούν οποιαδήποτε παραχώρηση προς την εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΣΚΥΡΟΥ Α.Ε».
Οι Σκυριανοί, είμαστε βέβαιοι ότι το ΓΕΝ και οι επιτελείς του θα τηρήσουν στο ακέραιο τον όρκο τους και την αποστολή τους.

ΣΚΥΡΟΣ 22 Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου