Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αθώοι λόγω αμφιβολιών

Στην γιορτη των Φωτων την Χαλκιδα ειχαν επισκεφτει ο Προεδρος της Δημοκρατιας,κος Καρολος Παπουλιας κι ο τοτε υπουργος εσωτερικων ,κος Τασος Γιαννιτσης. Εντονες ηταν οι διαμαρτυριες απο την πλειονοτητα των παρευρισκομενων , οι οποιοι τους υποδεχτηκαν με συνθηματα (Λαε πεινας γιατι τους προσκυνας και Ψωμι παιδεια Ελευθερια η χουντα δεν τελειωσε το 73). Μεσα στο πληθος παρευρισκοντο 20 περιπου ανδρες της ασφαλειας ,που στοχοποιησαν 5 Πολιτες απ τους εκατονταδες που διαμαρτυρονταν και στο τελος της εκδηλωσης προεβησαν κατ αρχη σε προσαγωγες ,που μετα απο ενα τεταρτο της ωρας εγιναν συλληψεις !!! 
Μαλιστα η μια κοπελα απ τους 5 ,λογω της βιαιης προσαγωγης τραυματιστηκε στο χερι και μετα απο κακοποιηση επαθε καρδιακο επεισοδιο,ενω στο νοσοκομειο που μετεφερθη διαπιστωθηκαν μολωπες στο σωμα της !!!
Η δικη ωριστηκε για την Παρασκευη 30 Μαρτιου με την διαδικασια του κατεπειγοντος , ενωπιον του Μονομελους Πλημμελοδικειου Χαλκιδας. Ομως με βουλευμα του Αρειου Παγου και με δικαιολογια το φοβο επεισοδιων μεταφερθηκε στην Αθηνα και οριστηκε για τις 28 Ιουνιου στο Β! Μονομελες Πλημμελοδικειο Αθηνων .

Η δικη διεξειχθη σε μια καταμεστη αιθουσα απο κοσμο (ακομα και ορθιους) ,που ξεχειλιζε μεχρι το προαυλιο .Φυσικα οι ισχυρισμοι του αστυνομικου – μαρτυρα κατηγοριας κατεπεσαν ,ενω ηταν συγκλονιστικες οι απολογιες των κατηγορουμενων . Ειδικα οταν μια απ τους κατηγορουμενους ειπε,οτι στη θεση τους θα επρεπε να βρισκονται αυτοι που εφεραν τη χωρα ως εδω,ο κοσμος ξεσπασε σε χειροκροτηματα !!! 
Η κατηγορια προσπαθησαν να την διασπασουν ,αναμεσα στο συνθημα '' ψωμι ,παιδεια ,Ελευθερια,η χουντα δεν τελειωσε το 73 και σ ενα αλλο που ακουστηκε απο μεμονωμενους που προετρεπε τον κ. Παπουλια να πεσει στο νερο , και το οποιο προσπαθησε το δικαστηριο να το εκλαβει σαν υβριστικο προς το προσωπο του Προεδρου της Δημοκρατιας. 
Ο συνηγορος υπερασπισης (συμμετειχε και στη δικη της Θεσ/νικης για την παρελαση ) προσπαθησε να αποσπασει την αποψη του Δικαστηριου για μη μελλοντικη καταδικη για συνθηματα που εκλαμβανονται σαν υβριστηκα ,οταν τα φωναζουν ανθρωποι που εχουν ξεπερασει τα ορια τους και μαλιστα χωρις να φταινε. Το Δικαστηριο περιοριστηκε να αθωωσει τους κατηγορουμενους λογω αμφιβολιων !!!

Κ. Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου