Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Όχι στα μέτρα- Όχι στα χαράτσια από τους πολίτες της Φωκίδας



Δυναμικό παρόν έδωσαν οι πολίτες στην Ιτέα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την περασμένη Τετάρτη που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών "Όχι στα χαράτσια". Στην συνέχεια εκδόθηκε ψήφισμα και δελτίο τύπου:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Τετάρτη 19-9-2012 εμείς οι πολίτες του Δήμου Δελφών συγκεντρωθήκαμε για να συζητήσουμε στο Δημαρχείο Ιτέας, μετά από πρόσκληση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ», σχετικά με τα συνεχή μέτρα που  κυβέρνηση και  τρόικα παίρνουν σε βάρος μας.
Αφού ακούσαμε την εισήγηση των διοργανωτών, τις τοποθετήσεις των  πολιτών καθώς και των εκπροσώπων κομμάτων, δημοτικών κινήσεων και συλλόγων, καταλήγουμε στα παρακάτω.
1ον Όσον αφορά την ΔΕΗ
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες σωρείας παράνομων ενεργειών εκ μέρους της ΔΕΗ η οποία προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές, οι οποίοι είτε έχουν κάνει διακανονισμό είτε έχουν πληρώσει την κατανάλωση ρεύματος εκτός ΕΕΤΗΔΕ.
Την ίδια ώρα η ΔΕΗ, δείχνοντας αναλγησία, προχωρά σε διακοπές ρεύματος σε συμπολίτες μας οι οποίοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, είτε έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις στο εισόδημα τους και αδυνατούν εξ ανάγκης να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος Για τις παραπάνω περιπτώσεις δηλώνουμε ότι η ΔΕΗ θα μας βρει απέναντι,  ώστε κανένας πολίτης ο οποίος θα ζητήσει την βοήθεια μας να μην στερηθεί το αγαθό του ρεύματος.

2ο  Μας παίρνουν μέτρα
Καθημερινά μέτρα και άλλα μέτρα. Την μια ημέρα μας σώζουν την άλλη μας ξανασώζουν την Τρίτη μας ξανά ξανασώζουν!!!

          Οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, της εκπαίδευσης, η τεράστια ανεργία σαν αποτέλεσμα της ύφεσης,  συγχρόνως με τις αυξανόμενες παράλογες και αντισυνταγματικές φορολογικές απαιτήσεις έχουν φέρει σε απόγνωση το σύνολο των μισθωτών, των συνταξιούχων αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών. Τα παραπάνω μαζί με την βίαιη διάλυση  των κοινωνικών δομών –ειδικά του συστήματος υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης κάνουν ώστε η κατάσταση να προσομοιάζει με κήρυξη πολέμου από την τρικομματική κυβέρνηση στην Ελληνική κοινωνία.
Την ίδια ώρα καμία παρέμβαση δεν υπάρχει από την πολιτεία ώστε να αποκατασταθεί στοιχειωδώς αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Προκλητικά οι οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες με επικεφαλείς τους τραπεζίτες, όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν σε σκάνδαλα, σε κλοπές, σε απάτες και ρεμούλες καλύπτονται πλήρως από την κυβέρνηση. Η τελευταία, μαζί με τους κολλητούς της σε δήμους, περιφέρειες και όπου μπορεί συμπεριφέρεται με τον ίδιο προκλητικό τρόπο, ρουσφετολογώντας, τάζοντας,  διορίζοντας τα δικά της παιδιά ακόμη και στο βάθρο της δημοκρατίας δηλ στην βουλή.
Άλλη μια φορά αναδεικνύεται σε εχθρό ο λαός!!!
Εμείς οι πολίτες του Δήμου Δελφών, τονίζουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί και σε συμπαράταξη με ανάλογες κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλόγους, συλλογικότητες, ώστε ενωμένοι, δημοκρατικά προσανατολισμένοι,  αποφασιστικά αλληλέγγυοι, να αντιπαλέψουμε  την κυβερνητική πολιτική .
Χαιρετίζουμε την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου. Ελπίζουμε να γίνει η  αρχή δράσης και απάντησης στα μέτρα και σε όσους μας παίρνουν μέτρα.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που με περισσή ευκολία οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν.
Για όλους τους παραπάνω λόγους.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Διεκδικούμε να παρθούν πίσω όλα τα άδικα φορομπηχτικά νομοσχέδια.
Διεκδικούμε κανένας άνεργος χαμηλοσυνταξιούχος και εργαζόμενος χωρίς ρεύμα, χωρίς δίχτυ κοινωνικής προστασίας .
Διεκδικούμε μια νέα σεισάχθεια σε όσους χρωστούν στη βάση της απώλειας εισοδημάτων που η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων δημιούργησε. 
Ειδικά για τους ανέργους  που ο χειμώνας  που έρχεται θα είναι διπλά δύσκολος θα παλέψουμε αφενός το επίδομα ανεργίας να δίνεται έως να βρουν εργασία, αφετέρου να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές αλληλεγγύης βάσει των δυνατοτήτων που η τοπική κοινωνία θα μας δώσει.
Καλούμε
τον δήμο, την περιφέρεια, τις δημοτικές κοινότητες  να συνεδριάσουν με ειδικό θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος και ακολούθως να προχωρήσουμε σε συγκεντρώσεις ανά κοινότητα και γειτονιά ώστε να συσπειρωθούν οι πολίτες και να ξεκινήσουμε δημιουργικά την επίθεση μας που θα καταλήξει στην σωτηρία της πατρίδας και των πολιτών.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΟ ΤΤ, & Η ΤΡΑΠΕΖΑ Της ΕΛΛΑΔΑΣ σε δημόσιο έλεγχο
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΕΝΗ ΜΕ τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
      

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιτέα 20-9-2012

Την Τετάρτη 19-9-2012, έγινε στο Δημαρχείο της Ιτέας η προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση, της πρωτοβουλίας πολιτών «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ».
Την συζήτηση παρακολούθησαν πάρα πολλοί συμπατριώτες μας, αρκετοί δε τοποθετήθηκαν σχετικά με τα χαράτσια και την επίθεση της κυβέρνησης στους μισθούς στις συντάξεις στο κοινωνικό κράτος.
Η εκδήλωση άρχισε με ανάγνωση  επιστολής της βουλευτού Φωκίδας κ. Α. Μανδρέκα η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   με τους βουλευτές Φθιώτιδας Βασίλη Κυριακάκη και  Αιτωλοακαρνανίας Μαρία  Τριανταφύλλου.
Παραβρέθηκε ο κ. Δημ. Καραγιάννης εκ μέρους των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του συλλόγου συνταξιούχων Ιτέας Κίρρας και του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο μας. Επίσης η κ.  Μαντά πρόεδρος Κίρρας, ο κοιν. σύμβουλος κ. Κουφάλης  και ο δημ. σύμβουλος κ. Μέγκος.
Από τους διοργανωτές , διαβάστηκαν δύο εισαγωγικά κείμενα. Το πρώτο  αναφερόταν στην δράση της πρωτοβουλίας στα προβλήματα στις λύσεις, αλλά και στα αδιέξοδα της σημερινής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης. Το δεύτερο επικεντρωνόταν στο σοβαρό πρόβλημα του δανεισμού των νοικοκυριών & την αιχμαλωσία των πολιτών από το αδηφάγο τραπεζικό κεφάλαιο, προτείνοντας λύσεις επ αυτού. Κατατέθηκε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο στο τέλος εγκρίθηκε υπογράφηκε από τους συμπολίτες και δημοσιεύεται παρακάτω. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων.   
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο βουλευτής Φθιώτιδας Β. Κυριακάκης αναφέρθηκε στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό και εξέφρασε την εκτίμηση του ότι « οι επιμέρους αγώνες ενάντια στις περικοπές, στα κάθε είδους χαράτσια και στην αύξηση του κόστους ζωής πρέπει να αποτελέσουν κομμάτι ενός ευρύτερου αγώνα ανατροπής της σημερινής πολιτικής κατάστασης που επιβάλλει το Μνημονιακό καθεστώς Τρόικας και τρικομματικής κυβέρνησης» . «Πρώτος σταθμός αυτού του αγώνα»είπε «θα μπορούσε να αποτελέσει η επερχόμενη Γενική Απεργία στης 26 Σεπτεμβρίου.»
Στην διάρκεια  της εκδήλωσης και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ   απάντησαν σε  ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.
Εκ μέρους των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
 ο κος Δημ. Καραγιάννης εκτός της συμπαράστασης  αλλά και της ενεργού αρωγής του στην Πρωτοβουλία Πολιτών έδωσε το μήνυμα του κόμματος του,  καλώντας τον λαό για αντίσταση και ξεσηκωμό  για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής των πρόθυμων  εγχώριων δοτών και συνεργατών  των επικυρίαρχων κατακτητών της Ελλάδας μας.
Τόνισε ότι τα μέτρα για το πακέτο των 11,5 δις ευρώ θα είναι η “ταφόπλακα” για την κοινωνία και πως δεν θα είναι τα τελευταία! Καθώς επίσης ότι η «ανατροπή» μπορεί να έρθει μέσα από τον ίδιο τον λαό και όχι μόνον από την πολιτική.
Αναπτύχθηκε δημοκρατικός ήρεμος εποικοδομητικός διάλογος από πολλούς πολίτες στη συνέχεια. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν . Η προσέλευση του κόσμου μας δίνει κουράγιο ώστε να συνεχίσουμε.
ΦΙΛΟΙ & ΦΙΛΕΣ Η ημέρα που γράφονται τα παραπάνω είναι η ημέρα που ένας μέγιστος πατριώτης πέθανε πριν 41 χρόνια. Ο Νομπελίστας
Γ. Σεφέρης. Ας μας επιτραπεί λοιπόν να κλείσουμε το δελτίο τύπου με 2 στίχους του νομπελίστα ποιητή.
«Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε.

Yποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.

Aγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή μας.

Bρήκαμε τη στάχτη.

Mένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας

Tώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»
Ακολουθεί το ψήφισμα της συγκέντρωσης και η επιστολή της βουλευτού.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου