Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τι συμβαινει στην Αυλίδα ?

 του Κώστα Δαύλια

Ας ξεκινήσουμε τρεις δεκαετιες πιο πισω.1969 – 1970.Περίοδος δικτατοριας. Για οσους θυμουνται κυκλοφορούσε το σλόγκαν ,όλη η Ελλάδα ενα απέραντο εργοτάξιο. Σύνθημα <ανάπτυξης> απ την αιματοβαμμένη χουντα των συνταγματαρχίσκων ? Μάλλον σύνθημα για λεηλάτηση γης και πλούτου υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων. Ετσι εκείνη την περίοδο δημιουργήθηκαν η ιντερκέμ και τα ναυπηγεια Χαλκιδας, λίγα μόλις μετρα από τον Ναό της Αυλιδειας Αρτέμιδος στο Βαθύ Αυλίδας.Σε αντιστάθμισμα η καταπολέμηση της ανεργίας  κι όλες αυτές οι μεγαλοστομίες που εχουν στο οπλοστάσιο τους οι <εθνικοι σωτήρες> και οι <εθνικοί εργολάβοι> που ,τι σύμπτωση, με ολα τα κομματα εξουσίας , με ολες τις καταστάσεις,παντα ειναι οι ιδιοι. Η θάλασσα στη περιοχη αντεξε μεχρι το 1980 περίπου. Μετά αρχισαν να την κατακλιζουν υπερτροφικά φικια, αφροί στην ακτη, ελλειψη θαλάσσιου πλουτου και βεβαια ακατάλληλη για κολύμβηση.
 Κι ομως καμμια πινακίδα δεν υπάρχει στη περιοχη που να προειδοποιει, ενω τα καθε λογης παπαγαλάκια  φροντιζουν να διαδιδουν οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
 Ας δουμε λοιπον τι συμβαινει στη θαλασσα του Βαθέως ΑΥΛΙΔΑΣ. Ναι,με κεφαλαια το ΑΥΛΙΔΑΣ γιατι οι σχεδιαστες της <αναπτυξης> φροντιζουν να αποκαλουν την περιοχη σκετο Βαθυ.Ακομα και οι δημοσιες πινακιδες,που χρεώνονται στο μισο του νεοφασιστικου σλογκαν <μαζι τα φαγαμε> ,γραφουν ΒΑΘΥ  και με περισση ανεση <ναυπηγεια χαλκιδας> ,με τα χρηματα του φορολογουμενου παντα <μαζι τα φαγαμε>. Καμμια αναφορα στον Ναο της Αυλιδειας Αρτεμιδος και στα παμπολλα Ιστορικα σημεια του τοπου. Βεβαια δεν ειναι τυχαιο. Το ονομα ΑΥΛΙΔΑ  ειναι ξεχωριστο στην Ιστορια της Ελλάδας. Και το Βαθυ Αυλιδας ειναι το κεφαλοχώρι απ τα 4 χωρια που στο συνολο τους αποτελουν την Αυλιδα. Αρα φρόντισαν οι υποστηριχτες της <αναπτυξης> , Λαδας τοτε και Παπακωνσταντίνου σημερα, να αποσυνδεσουν την περιοχη απ την Ιστορια της.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Καμία διακοπή ρεύματος μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στον Δήμο Δελφών

Σήμερα εκδόθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο Άμφισσας προσωρινή διαταγή προς την ΔΕΗ να μην διακόψει την παροχή ρευματος στους πολίτες που προσέφυγαν και δεν έχουν πληρώσει το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέχρι τις 23-2-2012 που τα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα ...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Θυσία στο βωμό του κέρδους τα ποτάμια της Ευρυτανίας (και όχι μόνο)

Σε ένα πολύ κρίσιμο θέμα που αφορά όλους τους ορεινούς όγκους αναφέρεται η ακόλουθη ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος στη Διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης υδατικών πόρων του ΥΔ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας:

"Απογοήτευση προκάλεσε στην Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος η έναρξη της διαβούλευσης στις 1 Δεκεμβρίου 2011 του πολυαναμενόμενου Σχεδίου Διαχείρισης του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Ελλάδας.  Παρόλες τις προσδοκίες μας ότι το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτων θα έβαζε επιτέλους σε τάξη την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον καταιγισμό χωροθέτησης δεκάδων «μικρών» (μέχρι 15 ΜW) υδροηλεκτρικών έργων σε κάθε ρέμα και ποτάμι του νομού Ευρυτανίας, διαψευτήκαμε οικτρά.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Οχι στις ανεμογεννήτριες από το Δήμο Δωρίδας αλλά διφορούμενη στάση για τις εξορύξεις


Το παρακάτω δελτίο τύπου από την κίνηση πολιτών Λιδωρικίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος, την Πέμπτη στις 19-01-2012 για το θέμα με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Τ.Ε. Ευπαλίου, (Μαλάματα Μανάγουλη) μπροστά στην αντίσταση των τοπικών κοινωνιών «ανάγκα και οι Θεοί πείθονται», ψήφισε ομόφωνα όχι.
Όμως το Δ.Σ. κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά, διότι για την καταστροφή που συντελείται στην Γκιώνα με τις επιφανειακές εξορύξεις από την εταιρεία S&B, ένα χρόνο στην εξουσία, δεν έχει επιδείξει την ...

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Συζήτηση για την ανταλλακτική οικονομία στη Λιβαδειά

Συνάντηση - συζήτηση με τον Ορέστη Ζούμπο και τον Γιώργο Καλλιώρα εκπροσώπους του δικτύου Αλληλέγγυας και αχρήματης  οικονομίας Φθιωτιδας, έγινε στη χθεσινή συνάντηση πολιτών και φορέων της Λιβαδειάς, στο Εργατικό Κέντρο.   
Συζητήθηκαν ο τρόπος οργάνωσης αλλά και η φιλοσοφία του δικτύου που αφορά τις σχέσεις αλληλεγγύης αλλά και την τόνωση της τοπικής δραστηριότητας έξω από τον κύκλο της  οικονομίας των αγορών, των τραπεζών  και των χρηματιστηριων.
Τελικά συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για να επεξεργαστεί  την πρόταση για ένα αντίστοιχο δίκτυο στη Λιβαδειά.
Στην ίδια συνάντηση υιοθετήθηκε κάλεσμα για συλλαλητήριο την Πέμπτη 26 /01 στις 6.30 στην κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή απεργών της Χαλυβουργίας.
Δέσποινα Σπανούδη

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τεκμηριωμένη κριτική στο σχέδιο νόμου για τα απόβλητα

Ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (την Πέμπτη 26/1 θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση), η “Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων” κατέθεσε, τη Δευτέρα 23/1, αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της πάνω στο σχέδιο νόμου για το πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων και την εναρμόνιση με την οδηγία 2008/98/ΕΚ, στη μόνιμη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής και όλους τους βουλευτές.

Υπόμνημα

Οι παρατηρήσεις μας αφορούν, αποκλειστικά, στο τμήμα του σχεδίου νόμου, που αναφέρεται στη διαχείριση αποβλήτων, παρόλο που και στο υπόλοιπο μέρος του υπάρχουν κρίσιμες επιλογές ενεργειακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, ορισμένες εκ των οποίων αποτελούν επιλεκτικές ρυθμίσεις «τακτοποίησης» συγκεκριμένων επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Κατά τα άλλα, η προσπάθεια ενοποίησης της νομοθεσίας για τη διαχείριση των αποβλήτων και η (υποχρεωτική) ενσωμάτωση της οδηγίας 2008/98/ΕΚ στο εθνικό δίκαιο θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να μπουν σε ένα δρόμο επίλυσης κρίσιμα και χρονίζοντα προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης στη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία χαρακτηρίζεται, κυρίως, από:
· την εμφανή απροθυμία της πολιτείας να υποστηρίξει ουσιαστικές πολιτικές πρόληψης, μείωσης των απορριμμάτων, διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης
· τις ανεξέλεγκτες πρακτικές επιμόλυνσης των αστικών απορριμμάτων από επικίνδυνα-βιομηχανικά απόβλητα
· τη συνειδητή επιλογή διατήρησης του μέγιστου μέρους των αστικών απορριμμάτων σε σύμμεικτη μορφή, την οδήγησή τους σε κεντρικές, κατά κανόνα υπερδιαστασιολογημένες, σύνθετες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, με σκοπό την ενεργειακή αξιοποίηση και την καύση
· τη σταδιακή εκχώρηση όλων των δραστηριοτήτων διαχείρισης (από την αποκομιδή, έως την καύση και τη διάθεση) στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, με την παράλληλη υποβάθμιση του δημόσιου - κοινωνικού χαρακτήρα και κάθε ίχνους κοινωνικού ελέγχου τους, μέρος των οποίων αποτελεί και η αναμενόμενη εκτόξευση του κόστους διαχείρισης

Πιστεύουμε ότι η χρησιμότητα του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου δεν κρίνεται από την τυπική μεταφορά της οδηγίας 2008/98/ΕΚ, αλλά από το κατά πόσο θα συμβάλλει στη ριζική ανατροπή της κατάστασης, που περιγράφηκε προηγουμένως. Δυστυχώς, αποδεικνύεται και με μια απλή ανάγνωση ότι η πρόθεση των συντακτών του σχεδίου νόμου και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ δεν είναι αυτή. Αντίθετα, αναδεικνύεται μια συνειδητή επιδίωξη εξασφάλισης της απαιτούμενης νομιμοφάνειας σε επιλογές που έχουν, εδώ και πολύ καιρό, δρομολογηθεί (στην Ημαθία, στη Δυτική Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας). Πως επιτυγχάνεται αυτό;
· με τη μηχανιστική μεταφορά (μετάφραση) της οδηγίας, κρίσιμα σημεία της οποίας, μάλιστα, έχουν παραλειφθεί
· με την υποβάθμιση της ουσίας των θετικών προβλέψεων της οδηγίας
· με τη συντήρηση της ασάφειας των «θολών» ή ανοιχτών σημείων της οδηγίας
· με την προσθήκη μιας σειράς αρνητικών ρυθμίσεων και, βεβαίως,
· με τον «εγκλωβισμό» της ενότητας για τη διαχείριση των αποβλήτων, ανάμεσα σε άλλες δύο ενότητες σοβαρών ρυθμίσεων, που θα μπορούσαν, κάλλιστα, να αποτελέσουν ξεχωριστά σχέδια νόμων

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του υπομνήματος εδώ

Δείτε σε video το “ζωντανό” σχολιασμό του σχεδίου νόμου

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το νέο τεύχος της Ενδοχώρας

Endoxora 02 Web

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κάτι κινείται στη Λιβαδειά

Συνεχίζονται οι κοινές πρωτοβουλίες σωματείων και συλλόγων στη Λιβαδειά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι φορείς και οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο π. Δημαρχείο, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, συζήτησαν και συναποφάσισαν:
 Να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία αντίστασης και αλληλεγγύης και να ορίσουν προσωρινή συντονιστική επιτροπή
 Να συναντιούνται κάθε Τρίτη στις 7 μ.μ. στο π. Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς
 Να διοργανώσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή 27 Γενάρη με αίτημα την ανατροπή των πολιτικών της εξαθλίωσης και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν

Την επόμενη Τρίτη 24 Γενάρη στις 7 μ.μ., συναντιόμαστε στο π. Δημαρχείο σε ανοιχτή συζήτηση για την ανταλλακτική οικονομία με εκπροσώπους του δικτύου αλληλέγγυας και αχρήματης οικονομίας Φθιώτιδας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΕΛΜΕ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΠΕΡΙΦ/ΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΑΚΟΛ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦ/ΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΡΥΡΘΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ.

Η εικόνα είναι δάνειο από :
http://enosy.blogspot.com/

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Το καρναβάλι του Ρίο....Αντίρριο

Μια ιστορία για τις επωφελείς συμπράξεις δημόσιου- ιδιωτικού τομέα, τα διόδια και την ανάπτυξη της υπαίθρου χώρας

Η γέφυρα Ρίου- Αντίρριου, σχεδόν αδιάβατη για τους κοινούς θνητούς λόγω των υψηλών διοδίων, επηρρεάζει άμεσα μεγάλο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Η κατασκευή της έγινε με τις περίφημες συμπράξεις δημόσιου- ιδιωτικού τομέα, όπως άλλωστε και άλλα δημόσια έργα τα τελευταία χρόνια όπως οι Εθνικές οδοί και όπως σχεδιάζεται να γίνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μια λίγο παλαιότερη αλλά γλαφυρή περιγραφή της ιστορίας της γέφυρας, με αναδημοσίευση από  το περιοδικό "Γαλέρα"

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Όχι στις διακοπές ρεύματος για τα απλήρωτα χαράτσια

Θεωρώντας ότι η αφαίμαξη της κοινωνίας μέσω αλλεπάλληλων περικοπών και φόρων είναι αδιέξοδη και καταστροφική,
Πιστεύοντας ότι η καταλήστευση των πολιτών θα ανακοπεί με τις αντιστάσεις που αναπτύσσονται σε κάθε γωνιά της χώρας,
Καλούμε όσους συμπολίτες εργαζόμενους έχουν την ευθύνη για τις διακοπές της ΔΕΗ, να μην προχωρήσουν σε καμιά διακοπή για τη μη πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων,
Συμμετέχουμε ενεργά στην διαμόρφωση κοινών δράσεων σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη και κάθε περιοχή της περιφέρειάς μας και στην περιφρούρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Με αγώνες και αλληλεγγύη θα σταθούμε όρθιοι για να απαντήσουμε στην κρίση που μας βυθίζουν.

Φωτογραφίες από παραστάσεις πολιτών στα γραφεία της ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα:

στη Λιβαδειά
 στη Χαλκίδα
 στη Λαμία


Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Νεοχωράκι –Τανάγρα : Οι δρόμοι στην Βοιωτία είναι στρωμένοι με πολλές προφάσεις

Μετά την επίμονη παρέμβαση μας, που πέτυχε να αλλάξει ο τρόπος δημοπράτησης για τον δρόμο Θίσβη –Κανάβαρι με ενιαίο προϋπολογισμό 35 εκατ., νέο θέμα προέκυψε αυτή τη φορά με το δρόμο Νεοχωράκι -Τανάγρα προϋπολογισμού 6,5 εκατ.: αφού σε δύο πρώτες δημοπρασίες περιέργως δεν προσήλθε κανείς από τους 50 περίπου εργολάβους που είχαν προμηθευτεί τα τεύχη δημοπράτησης, αποφασίσθηκε η επανάληψη με 5 προεπιλεγμένες εταιρείες (!) χωρίς λόγους, κριτήρια και άλλες τέτοιες …. περιττές διευκρινήεις. Ακολούθησε η ανάθεση τελικά σε ένα από τους «συνήθεις» εργολάβους που αναλαμβάνουν εδώ και χρόνια τη συντριπτική πλειοψηφία των αναθέσεων.

Η διαδικασία ελέγχεται στο σύνολό της γιατί από τα ερωτήματα και τις ενστάσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι φανερό ότι δεν ήταν το δημόσιο συμφέρον αυτό που εξυπηρετήθηκε – για μια ακόμη φορά.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το μέλλον είναι ανοιχτό !

του Ευθύμη Παπαδημητρίου

(προδημοσίευση από Ενδοχώρα)
Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με δυσάρεστες ειδήσεις. Η μεθοδευμένη εκστρατεία εκφοβισμού του λαού συνεχίζεται. Κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε οτι δεν υπαρχει καμιά λύση και διέξοδος απο την πολύπτυχη οικονομική, κοινωνική και οικολογική κρίση του καπιταλισμου, που είναι αναγκασμένος να πορεύεται στο μονόδρομο του νεοφιλελευθερισμού....

Παρ’όλα αυτά οι αντιστάσεις και η αμφισβήτηση του δόγματος του νεοφιλελευθερισμου γενικεύονται διεθνώς αργά αλλά σταθερά. Η ώρα της ανατροπής του πλησιάζει. Η αναζήτηση και επεξεργασία διεξόδων απο την κρίση που προκάλεσαν οι εγχώριες και διεθνείς τραπεζο-οικονομικές ελίτ και τα πολυεθνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Τα αιτήματα για δουλειά, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη μας επιτρέπουν να ελπίζουμε οτι η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Κόσμος όλος μπορούν να επιβιώσουν.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ για την άρνηση συνεργασίας του Περιφερειάρχη με το συνήγορο του πολίτη


Ο συνήγορος του πολίτη, διερευνώντας αναφορά με αντικείμενο τη «μη τήρηση της διαδικασίας δημοσιοποίησης και αξιολόγησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: επέκταση των αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), κατά 24 MW και 12 MW αντίστοιχα, στις θέσεις “Περδικοβούνι” και “Καλύβα - Τούμπα”, του δήμου Κορώνειας του νομού Βοιωτίας, της εταιρείας “Αιολική Ενεργειακή Πελοποννήσου Α.Ε.”», απέστειλε επιστολή, με α.π. 24314/09/04/15.11.2011 και αποδέκτες το ΥΠΕΚΑ/ΕΥΠΕ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στην επιστολή παρατίθεται το ιστορικό της υπόθεσης και επισημαίνεται η μη ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο αίτημα διερεύνησης του θέματος και ενημέρωσης του συνηγόρου του πολίτη, όπως ε

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γεωργία, τα γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα και οι ανάγκες της κοινωνίας.

του Αποστόλη Τσιάμη (προδημοσίευση από ΕΝΔΟΧΩΡΑ)

Μετά από τρεις δεκαετίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις τεράστιες εισροές επιδοτήσεων στον γεωργικό τομέα, η γεωργία της χώρας μας δείχνει να βρίσκεται σε πορεία μεγάλης ύφεσης. Μια ακμαία γεωργική εξαγωγική χώρα όπως ήταν η Ελλάδα της δεκαετίας του 1980, έχει μετατραπεί πλέον σε χώρα που εισάγει τα περισσότερα γεωργικά προϊόντα που καταναλώνει.
Οι επιδοτήσεις και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντίθετα από αυτό που περίμεναν πολλοί αγρότες, προκάλεσαν αυτήν την κατάσταση. Αυτό συνέβη γιατί η ελληνική γεωργία μπήκε σε ένα διεθνή ανταγωνισμό στον οποίο δεν μπορούσε να επιβιώσει, ενώ ταυτόχρονα αποδέσμευσε τους αγρότες από την παραγωγική διαδικασία και τους μετέτρεψε σε δικαιούχους οικονομικών ενισχύσεων με βάση παραγωγικά στοιχεία του 1999-2001 .
Οι ανεπτυγμένες βόρειες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης από την αρχή προστάτευσαν τον δικό τους κτηνοτροφικό τομέα και μεγάλωσαν τις επιχειρήσεις τους πουλώντας με την βοήθεια των επιδοτήσεων μηχανήματα, λιπάσματα και γεωργικά φάρμακα στους αγρότες εντός της Ευρωπαϊκής ένωσης. Στην συνέχεια αναζήτησαν νέες αγορές σε Αφρική, Ασία, Ν. Αμερική. Οι συμφωνίες αυτές μαζί με τις εξαγωγές έφεραν και εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από τις χώρες αυτές.

Η εφημερίδα μας

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Προχωράει το πρώτο δίκτυο αχρήματης οικονομίας της περιφέρειας στη Φθιώτιδα

Αρχή με μια αισιόδοξη πληροφορία για τη νέα χρονιά:
Ξεκίνησε το πρώτο Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αχρήματης Ανταλλακτικής Οικονομίας Φθιώτιδας. Οδηγίες για την συμμετοχή στο δίκτυο και πληροφορίες για το πώς λειτουργεί στην ιστοσελίδα του δικτύου : http://www.tem-fthiotidas.gr/.
Σήμερα, Τρίτη 3-1-2012 τα μέλη του δικτύου και όσοι ενδιαφέρονται για το εγχείρημα συγκεντρώνονται στο πρώην «Ούζου Μέλαθρο», στην πλατεία Λαού στη Λαμία στις 8:30 μ.μ. για συζήτηση με το Λάμπρο Ντούσικο*, ιδρυτικό μέλος του εναλλακτικού πολιτιστικού εργαστηρίου Kέρκυρας ( Δείτε ενημερωτικά εδώ: http://enalaktikoergastiri.wordpress.com/ και http://www.rednotebook.gr/details.php?id=4180)
Αέρα στα πανιά τους λοιπόν και ας αποτελέσουν οδηγό και για άλλες περιοχές.

*Ο Λάμπρος Ντούσικος ήταν υποψήφιος με το Αυτοδιοικητικό Κίνημα στην Ευρυτανία