Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της Επιτροπής που ορίστηκε στην Συνέλευση της 9.3.2013
Την Τετάρτη 20.3.2013 και ώρα 10:30πμ θα παραστούμε στη Δνση Δασών Νομού Φωκίδος στην Άμφισσα, προκειμένου να επιδώσουμε το ψήφισμα της Συνέλευσης της 09-03-2013 και να ζητήσουμε την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 809/110687/17.7.2012 απόφασης, με την οποία δόθηκε η άδεια στην «S &B Βιομηχανικά  Ορυκτά Α.Ε.» να επέμβει στη θέση «Αλεφάντω» της κτηματικής περιφέρειας του χωριού μας.
Καλούμε να συμπαρασταθούν οι απανταχού Καστελλιώτες, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Γιώτα Γαζή, ο ...
Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης, το Τοπικό Συμβούλιο Καστελλίων, όλες οι  Δημοτικές παρατάξεις και οι Σύμβουλοι και όλοι όσοι αγαπούν το χωριό μας και δεν θέλουν να καταστραφεί από τις επιφανειακές εξορύξεις.

Έως τότε η συλλογή υπογραφών στο ψήφισμα συνεχίζεται (έχουν ξεπεράσει τις 250) και στα Καστέλια τις ημέρες των Αποκρέω και στην Αθήνα.

Επικοινωνήστε με τον κ. Δημήτριο Μπάκα τηλ. 6946383935
και Κα. Δήμητρα Παπαϊωάννου  τηλ. 6944743978 

Να φροντίσουμε να υπογράψουν όλοι και να είμαστε όλοι εκεί.

Οι ενέργειες και τα αποτελέσματα θα είναι όλων των Καστελλιωτών.

Η Επιτροπή
http://www.kastellia.gr/
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα 9 Μαρτίου 2013, εμείς οι κάτοικοι του χωριού Καστέλλια του Νομού Φωκίδος, συγκεντρωθήκαμε σε μεγάλη και αποφασιστική συγκέντρωση για να συζητήσουμε και να διατρανώσουμε την οριστική και αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας να μην επιτρέψουμε την καταστροφή του χωριού μας από παράνομες και ανεξέλεγκτες επιφανειακές εξορύξεις στα Κεφαλάρια του, μέσα στα σπίτια μας.
Μία καταστροφή, που περιλαμ βάνει την εξαφάνιση ενός πλούσιου και παρθένου δάσους, το οποίο το χωριό μας προστατεύει ως κόρη οφθαλμού από την ίδρυσή του εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Μία καταστροφή, που βιάζει την ταυτότητα και την ομορφιά του χωριού μας.
Μία καταστροφή, που δημιουργεί άμεσο κίνδυνο από πλημμύρες, κατολισθίσεις και κατακριμνύσεις, που απειλεί ακόμα και με κίνδυνο απώλειας ζωής.
Δεν ανεχόμαστε τις συμβουλές για «συνεργασία» με τους βιαστές του τόπου μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη μεταλλευτική εταιρεία της οικογένειας Κυριακόπουλου «S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.»:
Ότι κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από την εξώρυξη βωξίτη στην περιοχή του χωριού μας, σε έκταση πάνω από 10.000 στρέμματα, αφού ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΑ καταπατά εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, υπουργικές αποφάσεις, νόμους και διατάξεις.
Ότι πραγματοποιεί εξορύξεις ακόμα και σε χώρους, που δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια εκμετάλλευσης, ανεξέλεγκτη από Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες έχουν την υποχρέωση από το Νόμο να πραγματοποιούν ελέγχους.
Ότι δεν πληρώνει στο ελληνικό δημόσιο ούτε ένα ευρώ για την αξία του μεταλλεύματος που εξάγει.
Ότι προτιμά να φορολογείται στο Λουξεμβούργο και όχι στην Ελλάδα.
Ότι έναντι ευτελούς τιμήματος καταστρέφει το δάσος, την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, εξαφανίζει τα νερά από όλες τις πηγές που υπήρχαν, ξεκοιλιάζει τα βουνά και τα παρατάει ως μνημεία καταστροφής, δημιουργώντας μια μη αναστρέψιμη και τρομακτική υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Ότι δεν επενδύει ούτε ένα ευρώ στην περιοχή.
Ότι μέρος από τα υπερκέρδη χρησιμοποιείται για τη στήριξη της παραπάνω παράνομης δραστηριότητας με τη διαχείρηση των συνειδήσεων και άμβλυνση αντιστάσεων κοινωνικών και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ότι δεν πραγματοποιεί την ελάχιστη αποκατάσταση, που επιβάλλουν οι περιβαλλοντικοί όροι. Είναι γνωστό ότι πραγματική αποκατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση εδώ και τώρα ανάκλιση και ακύρωση της με αριθμό πρωτοκόλλου 809/110687/17-7-2012 απόφασης της Διεύθυνσης Δασών του Νομού Φωκίδος, που δίδει άδεια επέμβασης στην περιοχή της Αλεφάντως, διότι εκτός των άλλων δεν μπορεί απόφαση του Υπουργού Γεωργίας να ανατρέπεται με απόφαση της αντ’ αυτού Διευθυντή Δασών Φωκίδας Λαμπρινής Λουδαριά, δασοπόνου Τ.Ε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την εφαρμογή έστω και των ελάχιστων περιβαλλοντικών όρων, που θέτουν οι ΚΥΑ έγκρισής τους και η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησης του έργου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αρχίσουν άμεσα ή να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης σε όλες τις εξοφλημένες εκμεταλλεύσεις, που δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα, όπως ο περιβαλλοντικός όρος δ1.9 απαιτεί.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ο ορυκτός πλούτος το μετάλλευμα και το δάσος να λειτουργεί προς όφελος του τόπου παραγωγής και του δημόσιου συμφέροντος και όχι προς όφελος των μετόχων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι συγχωριανοί μας εργαζόμενοι στην εταιρεία να πάψουν να είναι όμηροι και να χρησιμοποιούνται ως κάλυψη για τη βάρβαρη καταστροφή του τόπου μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να υπάρχει αξιοπρέπεια στην εργασία τους και σεβασμός στην προσωπικότητά τους και να μην διανοηθεί κάποιος εκβιαστικές απολύσεις.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι τους συγχωριανούς μας αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία, τους θέλουμε μαζί μας, ίδια είναι τα συμφέροντά μας, ότι οι απαιτήσεις μας αυξάνουν τις θέσεις εργασίας.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και τα όργανά της δεν μας έχουν πείσει ότι έχουν τη διάθεση τη βούληση και την ικανότητα να πρωτοστατήσουν στην επίλυση των αιτημάτων μας, αντιμετωπίζουμε την αδιαφορία τους και τον εμπαιγμό τους τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά ελπίζουμε και ζητούμε την βοήθειά τους.

ΤΙΜΟΥΜΕ τους προγόνους μας που με τις αποφάσεις και τη στάση τους διαφύλαξαν το χωριό μας και επιζητούμε τη συμπαράσταση και βοήθεια όλων των συγχωριανών μας.

ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ επιτροπή του αγώνα μας η οποία αποτελείται από τους συγχωριανούς μας:
  1. Δημήτριος Μπάκας του Παναγιώτη
  2. Δήμητρα Παπαϊωάννου του Πανουριά
  3. Σπυρίδων Κουτρούμπας του Ταξιάρχη
  4. Ιωάννης Καρακώστας του Παναγιώτη
  5. Ευάγγελος Παπαευθυμίου του Γεωργίου

η οποία θα καλεί συγκεντρώσεις για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Ακολουθούν υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου