Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013:ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Του Θανάση Σκούμα        

Η φετινή πρωτομαγιά, βρίσκει την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εργαζομένους, και τη χώρα σε τραγική κατάσταση, σε ύψιστο ποσοστό ανεργίας, σε συντριβή της δημόσιας υγείας και παιδείας, στην οποία έχουν οδηγηθεί από την κοινωνικά καταστροφική πολιτική του μνημονίου.

Ήδη και με τη συμπλήρωση των τελευταίων μέτρων, όλη η χώρα μετατρέπεται σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, με πλήρη έλεγχο από τη γερμανική ελίτ και τους διεθνείς δανειστές και πλήρως προσκολλημένες τις ντόπιες ελίτ. Ο τρικομματικός κυβερνητικός θίασος Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, εκτελεί κατά γράμμα το συμβόλαιο παράδοσης του πλούτου της χώρας στους δανειστές, φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού και υποταγής κάθε δημόσιας δράσης στους εντεταλμένους της Γερμανίας και των δανειστών και ντόπιες ελίτ και επίορκοι αξιωματούχοι της αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης συνεργούν με τον Φούχτελ, δηλ. τον απεσταλμένο της Μέρκελ σε ξεπούλημα  προσοδοφόρων δημόσιων και δημοτικών γαιών και περιουσιών, αλλά και σε  αντιπεριβαλλοντική και προσοδοφόρα για «κολλητούς» διαχείριση των απορριμμάτων. Με πρόσχημα την κρίση χρέους, συντρίβουν κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα. Υπάλληλοι υψηλόβαθμοι και άλλοι αποδέχονται να εξυπηρετήσουν την κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας και δεν αρθρώνουν καμία άρνηση. Ταυτόχρονα δολοφονικές ναζιστικές συμμορίες, με την ανοχή των αρχών τρομοκρατούν, εκφοβίζουν τους εργαζόμενους και χτυπάνε τις κοινωνικές διεκδικήσεις και την κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ η κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση, η Χ. Α., ευθέως υποστηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά συνεχίζει να έχει ακροατήριο, λόγω της καλλιέργειας με την βοήθεια των μιντιαρχών των πιο ταπεινών και φοβικών ενστίκτων της λεηλατούμενης κοινωνίας.

Έχοντας προδιαγράψει τις πιο σκληρές νεοκαπιταλιστικές πολιτικές, οι τρεις συγκυβερνήτες, δια του πρόθυμου κοινοβουλευτικού τους προσωπικού, ενέκριναν και μάλιστα μέσω των ΟΤΑ και των περιφερειών, διάταξη που καταργεί στην ουσία τον κατώτατο μισθό, καθορίζοντας ημερομίσθιο 17,1 € για τους κάτω των 25 ετών και 19,6€ για τους πιο μεγάλους, ώστε η οι μηνιαίες αποδοχές να μην είναι μεγαλύτερες των 490€ και 427 € αντίστοιχα!!!. Την ίδια ώρα, που ψήφισαν και ενέκριναν την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς αιδώ, προωθούν την εργασία χωρίς καθόλου δικαιώματα, «αφού πρόκειται για ανέργους», όπως είπε ο ΥΠΟΙΚ κ. Στουρνάρας. Στόχος τους, να γίνει όλη η Ελλάδα, μία Ειδική Οικονομική Ζώνη, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και χωρίς αξιοπρέπεια για τον εργαζόμενο, είναι η στόχευση κυβέρνησης, της Ε. Ε., και των διεθνών και ντόπιων επιχειρηματικών ελίτ. Ταυτόχρονα αποδομούν τις κοινωνικές δομές, αφού προγράμματα με σημαντική κοινωνική αποδοχή και αποτελεσματικότητα, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, επιδιώκεται να καταργηθούν. Οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι παραμένουν απλήρωτοι για 8 μήνες και οι αρμόδιες κρατικές αρχές, ζητούν τα προσωπικά δεδομένα των ωφελουμένων για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Αλλά η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όριο, αφού ο Υπουργός Εργασίας, όχι μόνο δεν αντιδρά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, αλλά προετοιμάζει με τους συναρμόδιους υπουργούς, την προσφορά των προσωπικών δεδομένων των ωφελουμένων, για να παράσχουν αυτές τις κοινωνικές υπηρεσίες, όχι το Δημόσιο πρόγραμμα, αλλά διάφορες «κοινωνικές επιχειρήσεις-εταιρείες».

Ταυτόχρονα, προωθούν δια της περικοπής πολύ μεγάλων ποσών από την Αυτοδιοίκηση, αλλά και  του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» του Ν. 4111/2013, την πλήρη κατάργηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και την υπαγωγή τους σε καθεστώς πλήρους ελέγχου από την TASK FORCE  του κ. Ράιχενμπαχ και της τρόικας, με παράλληλη υποχρέωση προς του Δήμους να επιβάλλουν νέα τέλη και φόρους και αύξηση των ήδη υπαρχόντων τελών, στους πολίτες τους Όλα αυτά, εφόσον οι δήμοι έχουν απόκλιση 10% στον προϋπολογισμό τους. Τα όργανα της αυτοδιοίκησης ΚΕΔΕ και ΠΕΔ, πλήρως ελεγχόμενα από δυνάμεις της τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχουν αρθρώσει λέξη, ενώ και οι πλειοψηφίες των δημοτικών συμβουλίων (μεταξύ αυτών και της Θήβας), ελεγχόμενες επίσης από τις δυνάμεις του μνημονίου εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας και της κυβέρνησης της στην Ελλάδα. Αρνούνται να αντιδράσουν, αποδέχονται τον ενταφιασμό της αυτοδιοίκησης, του Συντάγματος, της Δημοκρατίας, και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Γιορτάζοντας τη γιορτή της εργατικής τάξης, σήμερα Πρωτομαγιά του 2013, τιμώντας τους αιματοβαμμένους αγώνες της εργατικής τάξης για την κοινωνική απελευθέρωση, οφείλουμε να αρνηθούμε την απαξίωση της ζωής μας, να υψώσουμε τη σημαία του αγώνα και της αξιοπρέπειας  και να αντισταθούμε οργανωμένα και μαζικά, στην κοινωνική καταστροφή.

Θήβα 30-04-2013

Θανάσης Σκούμας     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου