Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την «Αποκεντρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων» από την «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία» (βίντεο & φώτο)

από http://altpressfthiotida.com/

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2014 πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στη Λαμία με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ»  μια ενδιαφέρουσα εκδή­λωση-συζήτηση  με θέμα : « Η απο­κε­ντρω­μένη δια­χεί­ριση των απορ­ριμ­μά­των σε όφε­λος της κοι­νω­νίας και όχι των εργολάβων».
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Τάσος Κεφα­λάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός  μέλος της Πρω­το­βου­λίας Συνεν­νό­η­σης για τη Δια­χεί­ριση των Απορ­ριμ­μά­των (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) και η Δέσποινα Σπανούδη, χημικός μηχανικός και πρώην Περιφ. Σύμβουλος   ενώ ακολούθησε ένας  δημιουργικός διάλογος πάνω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Στην παρουσίαση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους ο Δήμαρχος Λαμίας και Πρόεδρος της ΦΟΔΣΑ Στερεάς  Νίκος Σταυρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος  Γ. Ρούλιας, ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, ο Δήμαρχος Ελάτειας Γιώργος Γώγος και ο επικεφαλής της ΠΕΠΛΑ Παν. Στασινός . Παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κυριακάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι  και αρκετοί πολίτες. Να σημειωθεί ότι το θέμα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αυτοδιοικητικών μια και  το επόμενο διάστημα  οι Δήμοι  είναι υποχρεωμένοι να πάρουν καθοριστικές  αποφάσεις για τον τρόπο που θα διαχειριστούν τα απορρίμματα τους, αποφάσεις που θα τους δεσμεύσουν για πολλά χρόνια. Περισσότερα

DSC_1125DSC_1136
DSC_1119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου