Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο Καρύστου


Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Γ.Ν- ΚΥ Καρύστου
Οι εργαζόμενοι το νοσοκομείου Καρύστου, μετά τις δύσκολες τελευταίες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές στιγμές που περνά ο τόπος μας, θέλουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:
Την άνοιξη καλοκαίρι του 2011 μετά από σειρά γεγονότων (κοινωνικές κινητοποιήσεις, διασφαλίστηκε νομοθετικά η παραμονή του Νοσοκομείου Καρύστου ως έχει και μάλιστα και με αύξηση των κλινών του. Το νοσοκομείο, παρά την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ιατρικών δομών, καθώς και οικονομικών πόρων ισορροπούσε την λειτουργία του με το ζήλο και το φιλότιμο των εργαζομένων του.
Μετά και την τελευταία νομοθετική παρέμβαση- Υπ. απόφαση για τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων- με την οποία το ΓΝ-ΚΥ Καρύστου, το ΓΝ-ΚΥ Κύμης διασυνδέονται υπήρχε κοινή ανησυχία για την ουσιαστική παραμονή του Νοσοκομείου μας ως έχει, την αποδυνάμωση του, τις μονομερείς μετακινήσεις προσωπικού προς το κεντρικό νοσοκομείο, γεγονός που θα χαλούσε την ήδη εύθραυστη ισορροπία.
Δυστυχώς η κοινή ανησυχία δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα.
Παρά τις προφορικές δεσμεύσεις το αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, κυρίου Πετσή Ηλία, για την αντίθεσή του στις μετακινήσεις του προσωπικού και χωρίς τη γνωμοδότηση κανενός θεσμικού οργάνου του Νοσοκομείου ( επιστημονική επιτροπή, διευθυντές τμημάτων κλινικών) η πρώτη μετακίνηση έγινε στις αρχές Ιανουαρίου 2012 του τεχνολόγου του ακτινολογικού εργαστηρίου, κυρίου Ξίγγη Γιώργου στο αντίστοιχο τμήμα του Γ.Ν. Χαλκίδας και στα τέλη του ίδιου μήνα μετακινήθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας ο μοναδικός φαρμακοποιός του Νοσοκομείου, κύριος Πέγκας Γίωργος, χωρίς καμία ενέργεια για αντικατάστασή του, ενώ με έγγραφο του διοικητή του Γ.Ν. Χαλκίδας, μετακινείται για εφημερίες και ο καρδιολόγος, κύρος Βήχος Σταύρος ( στο έγγραφο αναφέρεται η σύμφωνη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Χαλκίδας και του αναπληρωτή του Γ.Ν – ΚΥ Καρύστου).
Συγκαλείται και διενεργείται άμεσα επιστημονικό συμβούλιο του Γ.Ν ΚΥ Καρύστου, συντάσσεται και αποστέλλεται έγγραφο  με την κατηγορηματική αντίθετη γνώμη σε αυτή τη μετακίνηση για την οποία δεν λάβαμε καμία απάντηση.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αιφνιδιαστική (ημέρα Σάββατο) ανακοίνωση με παρόμοιο έγγραφο της μετακίνησης για εφημερίες στο Γ.Ν χαλκίδας και της μοναδικής ιατρού αναισθησιολόγου κυρίας Στεβκοβσκα Ανέτα, καθότι ο διευθυντής αναισθησιολόγος παρουσιάζει προβλήματα υγείας (σημειώνεται ότι και σε αυτό το έγγραφο υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν-ΚΥ Καρύστου.
Οι εργαζόμενοι του Γ.Ν-ΚΥ Καρύστου λαμβάνοντας υπόψη τα άνωθεν καθώς και καθημερινά προβλήματα
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ
  • Τις αδιαφανείς και συστηματικές μετακινήσεις προσωπικού
  • Την συστηματική απαξίωση των θεσμών και των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου
  • Τις καννιβαλιστικές  τάσεις του Νοσοκομείου Χαλκίδας προς το Νοσοκομείο μας
  • Την διοικητή αδυναμία για την στήριξη της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου.
  • Τις χωροταξικές και κτηριακές παρεμβάσεις, χωρίς προγραμματισμό λειτουργικότητα και οικονομική υποστήριξη.
  • Την αδικαιολόγητη παρέμβαση κα αδιάλλακτη στάση στη λειτουργία των τμημάτων χωρίς και τη σύμφωνη γνώμη των διευθυνόντων.
  • ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ  ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου