Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Χωρίς Μεσάζοντες στη Λαμία

Κίνηση διάθεσης προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες
Με πρωτοβουλία των Συλλογικοτήτων Λαμίας πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 27 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο, η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση-συνέλευση με θέμα τη δημιουργία στην περιοχή μας κίνησης στα πλαίσια του πανελλαδικού δικτύου «Χωρίς Μεσάζοντες».
Διαπιστώθηκε ομόφωνα από τους συμμετέχ
οντες η αναγκαιότητα δημιουργίας μόνιμης κίνησης και ορίστηκε 14μελής προσωρινή συντονιστική ομάδα, η οποία ανέλαβε και την προετοιμασία της επόμενης συνέλευσης.

Αποφασίστηκε επίσης η επόμενη ανοιχτή συνέλευση να είναι και η «ιδρυτική πράξη» της κίνησης «Χωρίς Μεσάζοντες», στην οποία θα αποφασιστούν επίσης, το όνομα, η οριστική μορφή και οι πρώτες δράσεις της. Προτεινόμενοι σκοποί του εγχειρήματος αυτού είναι:
1) Η ανάπτυξη πνεύματος και βιώσιμων δομών αλληλεγγύης και συνεργασίας.
2) Η ενίσχυση, ανάπτυξη και προώθηση της ντόπιας παραγωγής.
3) Η απ’ ευθείας διάθεση φθηνών ποιοτικών προϊόντων στους καταναλωτές.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η ενεργή συμμετοχή τόσο των πολιτών, με προσφορά εθελοντικής εργασίας για την λειτουργία της κίνησης, όσο και των παραγωγών με την απευθείας διάθεση, σε λογικές τιμές, των προϊόντων τους.
Πιστεύουμε ότι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για μια πραγματικά βιώσιμη πρωτογενή ανάπτυξη από τη βάση. Καλούμε τους πολίτες και τους παραγωγούς του τόπου μας στην επόμενη ανοιχτή συνέλευση, την ιδρυτική της κίνησης:
Τη Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Η προσωρινή συντονιστική ομάδα & οι Συλλογικότητες Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου